miercuri, 22 februarie 2012

Tartă Tatin cu budincă de vanilie

Ingrediente:
  1. Tartă: 3 mere, 5 linguri zahăr, 30g unt, o foaie de aluat foitaj
  2. Budincă: 500ml lapte, 150g zahăr, 3 ouă, 60g făină, o fiolă vanilie.
  Tarta: Într-o tavă se pune zahărul și se arde la foc mic.
După ce s-a ars se adaugă untul.
Apoi se așează merele tăiate felii.
Peste mere se așează foaia de aluat.
Se apasă bine pe mere și pe margini.
Se coace 25 minute la 180 grade.
Se pune un platou peste tartă și se răstoarnă. Lăsați așa 10 minute.
Se descoperă tarta. Poate fi mâncată așa sau cu budincă.

Budinca:
Se freacă ouăle cu zahărul până se dizolvă. Adăugați făina. Laptele se încălzește cu vanilia. Când e fierbinte, se pun ouăle frecate cu zahăr și se amestecă continuu până se îngroașă crema.
Se ia de pe foc și se amestecă până se mai răcește.
Se pune lingură cu lingură peste tartă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu