vineri, 10 februarie 2012

Tort David




Ingrediente:
  1. Blat: 5 ouă, 200g zahăr, 7 linguri făină, 2 linguri amidon, 1/2 plic praf de copt, un plic zahăr vanilat, 3 linguri ulei, 3 linguri apă.
  2. Cremă: 500ml frișcă, 300g vișine din compot, 200g ciocolată neagră, 5 linguri lapte, un plic zahăr vanilat, 12g gelatina (1 plic), 3 linguri suc de lămâie.
Blat.   Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm spumă albușurile împreună cu-n praf de sare adăugând treptat zahărul până obținem o compoziție care la atingere formează țepi, lucioasă și fermă.
Gălbenușurile le frecăm cu uleiul.

Se adaugă gălbenușurile în albușuri lingură cu lingură, apoi făina amestecată cu amidonul și praful de copt. 
Se toarnă într-o formă de tort unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Se coace la 180grade timp de 35 minute.
Crema: Se bate frișca bine. Se înmoaie gelatina în 30 ml apă și sucul de la lămâie. Se topește în bain-marie și se adaugă la frișcă împreună cu vișinele.
Se taie blatul în trei și se însiropează cu sucul din compot.
Se adaugă un strat de frișcă cu vișine.
Se unge cu ciocolata topită în bain-marie cu laptele.
Se pun și următoarele blaturi, iar ultimul blat se ornează cu frișcă sau fondant.



Pentru cei care vor să știe cum am făcut pasta de zahăr iată aici rețeta:


    2 comentarii: